Egy kis mARTematika

2010.08.12. 18:46

"A tudós annál különb, minél több van benne a művészből és viszont. Intuíció, fantázia, nélkül a tudós legfeljebb téglahordója lehet a tudománynak. Művész pedig szoros belső rend, szerkesztő logika nélkül megreked a művészet peremén." - Kodály Zoltánhoz hasonlóan gondolkodott Szemerédi Kepes Anna, Szemerédi Endre felesége és Bárány Imre. A nagyhatású matematikus, a hetvenéves Szemerédi Endre tiszteletére rendezett konferencia és a hozzá kapcsolódó Művészet a matematikusok világában cimű kiállítás két szervezője látogat el a studióba.

Augusztus 13-án, pénteken este 8-kor Szemerédi Kepes Annával, világlátott spanyol- és orosztanárnővel, valamint Bárány Imre matematikussal életútjuk mellett matematika és művészet, humán és reál, kocka és gömb összefonódásáról beszélgetek.

A beszélgetés itt meghallgatható:

Képletes beszéd 9. Matematika és művészet by mecsanna4

A bejegyzés trackback címe:

https://kepletesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr962217671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása