Június 25-én, pénteken este 8-tól Czigler Istvánt, az MTA Pszichológiai Kutatóintézetének igazgatóját látom vendégül. Az életútjáról, kutatásairól szóló beszélgetést két dolog teszi aktuálissá: egyrészt nemrégiben jelent meg egy nemzetközi tanulmánykötet, melynek társszerzője és -szerkesztője volt, másrészt az általa vezetett kutatóintézet Űrkutatási Csoportja részt vesz a Mars500 kísérletben, "legénységük" június elején foglalta el helyét a moszkvai szimulációs bázison, hogy az izoláció hatásait vizsgálják.

Czigler István 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést érdemelte ki az időskori kognitív változások mechanizmusainak tudományos feltárása, az idős korban növekvő jelentőségű „szakértői tudás” elemzése, a „bölcsesség” tudományos kutatása terén elért eredményei elismeréseként.

A június 25-ei adásban Czigler Istvánt kutatói múltjáról, a megjelent tanulmánykötet eredményeiről, a pszichológia és az űrkutatás kapcsolatairól, a technikai fejlődés és a figyelem kölcsönhatásaról fogom kérdezni.

A beszélgetés itt meghallgatható:

Képletes beszéd 4., 2010.06.25. by mecsanna1

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepletesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr192105426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása