"- Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
- Az idő, amit a rózsámra vesztegettem... - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
- Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért...
- Felelős vagyok a rózsámért - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse."(részlet Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művéből)

A rózsákról, azaz a tehetségekről fogunk beszélgetni július 2-án, pénteken este 8-tól a Rádió Q stúdiójában Havass Miklóssal, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács egyik alelnökével.

Mi is az a tehetség? Mennyire lehet hatékony egy tehetséggondozó szervezet? Mibe szólhatnak bele? Milyen a természettudomány-tanítás helyzete ma Magyarországon? Lesz kémiatanár húsz év múlva?

Az beszélgetés itt meghallgatható:

Képletes beszéd 5., 2010.07.02. by mecsanna2

A bejegyzés trackback címe:

https://kepletesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr422122086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása