Amerika, az ígéret földje – ez sokunk első asszociációja, ha az Atlanti-óceán másik oldalára gondolunk. Két feltalálópáros találmánya tavasszal az Egyesült Államokban járt – ez a látogatás feltehetőleg mindkét találmány életében nagy jelentőséggel bír.

Sugár Krisztina és Simon Dávid a Szent Margit Gimnázium végzős diákjaiként a 21 éven aluliak Nemzetközi Tudományos és Innovációs Versenyének döntőjén jártak San Joséban, ahol egy második díjat és egy különdíjat zsebeltek be. Vívmányuknak, a hulladékhő pumpának, egy róluk elnevezett kisbolygót is köszönhetnek.

Pár héttel előttük járt az USA-ban Weszl Miklós, a Semmelweis Egyetem Szövetépítő Munkacsoportjának kutatója. A Kairos Society new yorki csúcstalálkozóján idén először vettek részt magyarok is, ahol a kutatóorvos Lacza Zsomborral közösen kifejlesztett csontrekonstrukciós eljárása döntőbe került. 

Augusztus 6-án este 8-tól a múlt heti adás ismétlését hallgathatjátok meg, a stúdióban Sugár Krisztina és Simon Dávid mellett Lacza Zsombor és Weszl Miklós látogat el.

A beszélgetés itt meghallgatható:

Képletes beszéd 8. - Innováció by mecsanna3

A bejegyzés trackback címe:

https://kepletesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr312203104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása