Nagy Balázs, A Földgömb című magazin főszerkesztője 2010 első tematikus túráján, lelkes olvasókkal és kutatókkal együtt hódította meg Dél-Amerikában a világ legmagasabb vulkánját, az Ojos del Saladot, magyarul a Sós szemeket. Az extrém körülményeket kedvelő kutató - az Antarktiszon töltött hónapok is ezt igazolják - így mesélt a lényegében „sótakaróval” fedett területről az origo.hu-nak:

„A látvány sok nehézséget feledtetett. Ott van az ember körül rengeteg 6000 méteres vulkán, érdekes vulkáni formákkal, kráterekkel, lávafolyásokkal. Vörös, sárga, barna színű lejtőkkel, színes tavakkal, amelyek a fehér-kék-zöld minden színében pompáznak, leginkább egy szürreális képre emlékeztet az egész. A vidék kutatása azonban sajnos még nem ért el olyan szintet, amilyet valójában megérdemelne.”

Július 9-én, pénteken este 8-tól a Képletes beszéd vendége Nagy Balázs lesz, az ELTE TTK Természetföldrajzi Tanszékének adjunktusa, akivel többek között A Földgömb főszerkesztéséről, a magyar felfedezőkről és extrém expedícióiról beszélgetünk. 

A beszélgetés itt meghallgatható:

Képletes beszéd 6. - Nagy Balázs by mecsanna2

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kepletesbeszed.blog.hu/api/trackback/id/tr782135968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása